2019/2020 Metodológia tvorby a hodnotenia multimédií

Cieľom predmetu je oboznámiť poslucháčov s metodológiou tvorby a hodnotenia multimédií s dôrazom na platné konvencie informačnej architektúry a štandardy World Wide Web konzorcia. Pri hodnotení multimédií sa vychádza z pilierov informačnej architektúry, ku ktorým patria, navigácia, klasifikácia, metadáta, grafický dizajn a technologické spracovania. A taktiež z vybraných atribútov informačnej architektúry, ktorými sú okrem iných, použiteľnosť, prístupnosť.

Spôsob hodnotenia a skončenia štúdia predmetu: Hodnotenie 100/0 (priebežné/záverečné).

Priebežné hodnotenie (napr. test, samostatná práca...): Vytvorenie vlastného webového sídla. Seminárna práca - štúdia (hodnotenie vybraných stránok). Priebežné úlohy. Záverečné hodnotenie (napr. skúška, záverečná práca...): Záverečný písomný test.

Stručná osnova predmetu: Jazyk HTML - charakteristika, pravodlá syntaxe, štruktúra hyptertextových dokumentov. CSS – kaskádové štýly. Metadáta na webe a štýl písania pre webové sídlo. Projekt webového sídla a redakčné systémy. Prístupnosť webu pre všetkých, pravidlá prístupnosti podľa WCAG 2.0. Použiteľnosť webového sídla

  • Teacher: Katarína Vass
  • Enrolled students: No students enrolled in this course yet